Шепетівське РУ ДПСС інформує

01 Серпня, 2022 р., 15:06
Вода питна – харчовий продукт, вироблений системою водопостачання для щоденного споживання. У зв'язку з цим до неї ставлять достатньо високі вимоги відносно її безпеки і якості для здоров'я людини. Виконувати свою гігієнічну роль вода може лише тоді, коли вона якісна щодо органолептичних, хімічних та бактеріологічних властивостей. В іншому разі - неякісна або забруднена вода може спричинити низку інфекційних хвороб: черевний тиф, холеру, дизентерію, вірусний гепатит А, гельмінтози, тощо.  
27 Липня, 2022 р., 14:57
З давнини гриби вважалися улюбленою їжею людини. У будь-якому вигляді вони збагачують та урізноманітнюють меню здорової людини. В той же час треба враховувати й той факт, що вони погано перетравлюються. Тому не рекомендовано вживати гриби людям з хворобами шлунково - кишкового тракту, вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям. Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років.
18 Липня, 2022 р., 12:02
            Багаторічні спостереження свідчать, що частіше спалахи харчових отруєнь виникають при проведенні масових заходів, у результаті порушень технології приготування страв та правил їх зберігання. У літню пору року високі рівні температури повітря сприяють накопиченню  мікроорганізмів у навколишньому середовищі, звідки вони і потрапляють на харчові продукти з немитих рук, з пилом, водою, з брудної тари, їх також можуть занести мухи, гризуни тощо.
14 Липня, 2022 р., 12:29
У літній період частішають випадки спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції такі як: сальмонельоз, дизентерію, гастроентероколіти, гепатити, харчові токсикоінфекції тощо.
11 Липня, 2022 р., 14:01
У більшості людей слово «нітрати» – це синонім отрути. І чомусь воно завжди асоціюється з кавунами. Втім, тут є два але: 
07 Липня, 2022 р., 12:17
Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Збудником є бактерія – Clostridium botulinum.
07 Червня, 2022 р., 12:42
З настанням тепла в лісах з’явилися кліщі, які переносять безліч небезпечних захворювань. Зустріти цих комах можна в будь-якому місці, де є дерева або висока трава. Тому перед прогулянкою потрібно убезпечити себе від небажаної зустрічі.
10 Травня, 2022 р., 14:58
В даний час вся увага серед населення зосереджена на протистоянні зі збройною агресією окупантів, тому інші, не менш небезпечні виклики для здоров'я відійшли на другий план.
04 Травня, 2022 р., 12:30
28 квітня 2022 року в с. Хутір Шепетівського району в одному із дворогосподарств захворіла собака з явними ознаками сказу, при цьому нанесла покус дитині. Результат лабораторного

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь