Шепетівське РУ ДПСС інформує

17 Травня, 2023 р., 11:19
Відповідно до статті 4 Закону України "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин", об'єктом ідентифікації та реєстрації є сільськогосподарські тварини – велика рогата худоба, коні, свині, вівці, кози.
26 Квітня, 2023 р., 15:12
З приходом теплої пори року особливо хочеться посмакувати вітамінами, яких дуже бракує нашому організму, тому ми йдемо до магазину або  ринку  щоб купити  свіжих овочів або фруктів. Але все було б добре, якби не одне але – нітрати, які містяться майже у всіх овочах. Нітрати – це солі азотної кислоти, речовини, що містяться в грунті, воді, входять до складу рослин, є продуктами обміну речовин в організмі людей та тварин. У сільському господарстві нітрати широко використовуються як мінеральні добрива- селітра, аміачна вода. Загрозу для людини становлять продукти хімічного перетворення нітратів – це нітрити та нітрозаміни.  При цьому в разі нестачі вітамінів – антиоксидантів, нітрати в кишківнику перетворюються в нітрити, які взаємодіють з гемоглобіном крові і перетворюють його на метгемоглобін. В результаті блокування гемоглобіну, до органів і тканин кисень не переноситься, що призводить до їх кисневого голодування.
18 Квітня, 2023 р., 18:16
У зв'язку з весняним водопіллям на річках, що протікають територією Хмельницької області, та рясними опадами в Україні, в результаті підтоплення та забруднення джерел децентралізованого водопостачання (громадських та індивідуальних колодязів) присадибних ділянок, господарських дворів, в тому числі — вигрібних ям, надвірних вбиралень, гноєсховищ, існує ризик спалаху інфекційних захворювань, повʼязаних з водним фактором передачі збудника інфекції. Щоб запобігти епідемічним ускладненням рекомендуємо:
18 Квітня, 2023 р., 13:00
Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким ушкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.
17 Квітня, 2023 р., 18:02
Салони краси та перукарні надають велику кількість послуг, які повинні бути не тільки високої якості, але безпечні для здоров’я. Не можна сказати, що відвідування перукарні чи салону краси обернеться для Вас яким - небудь захворюванням, проте треба бути дуже обережними.
21 Березня, 2023 р., 10:49
Здорові зуби – це ознака не тільки гарного здоров’я порожнини рота, але і загального стану Вашого організму.  
20 Вересня, 2022 р., 15:09
Епізоотична ситуація зі сказу в Україні залишається неблагополучною. Природні вогнища сказу існують практично на всій її території. Щорічно реєструється значна кількість захворювань на сказ серед тварин та випадки загибелі людей внаслідок захворювання на сказ.
01 Серпня, 2022 р., 15:06
Вода питна – харчовий продукт, вироблений системою водопостачання для щоденного споживання. У зв'язку з цим до неї ставлять достатньо високі вимоги відносно її безпеки і якості для здоров'я людини. Виконувати свою гігієнічну роль вода може лише тоді, коли вона якісна щодо органолептичних, хімічних та бактеріологічних властивостей. В іншому разі - неякісна або забруднена вода може спричинити низку інфекційних хвороб: черевний тиф, холеру, дизентерію, вірусний гепатит А, гельмінтози, тощо.  

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь