Пам’ятка відпочиваючим на природі

Дата: 02.05.2024 09:04
Кількість переглядів: 19

Як безпечно для здоров’я відпочити на природі? У вихідні дні будуть виїзди на пікніки на природу. Що потрібно знати, щоб продукти не псувалися і не стали причиною отруєння?

Фото без опису

При виїзді на природу не забувайте, що швидкопсувні продукти залишаються цілий день на сонці, після чого їх вживання може призвести до харчового отруєння.

Основні правила:

  • перед відпочинком захопіть з собою достатню кількість льоду або морозильних пакетів в термосумці з продуктами;
  • сирі продукти, готові страви зберігайте в окремому посуді в термосумках;
  • продукти, які не призначені для зберігання за температури більше 8оС, треба з’їсти не пізніше, ніж протягом 2-3 годин з моменту їх виймання з холодильника. Це стосується салатів із майонезними заправками, іншими соусами, ковбас, м’ясних виробів, кондитерських виробів з кремом тощо;
  • візьміть з собою достатню кількість питної води;
  • перед приготуванням та прийомом їжі ретельно мийте руки і використовуйте дезінфікуючі засоби;
  • не можна вживати незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини;
  • заборонено використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річки чи озера;
  • не залишайте після відпочинку сміття, яке буде в подальшому приносити шкоду для здоров’я людей та навколишнього середовища.

При дотриманні цих нехитрих правил можна добре відпочити!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь