Новини

20 Грудня, 2023 р., 12:55
Кажуть, що алкоголь покращує капілярний кровотік, нормалізує артеріальний тиск і навіть знижує рівень цукру в крові. Так і є, проте ефект триває до 30 хвилин. А після цього, навпаки, відбувається тромбування судин і різке підвищення тиску.
18 Грудня, 2023 р., 14:05
Інколи цей міф звучить ще й так: «мені вже пізно кидати курити».
18 Грудня, 2023 р., 12:07
Та насправді ми зовсім не відчуваємо «стрибки» артеріального тиску. А такі симптоми, як головний біль, запаморочення, мушки перед очима — це судинні реакції на різке підвищення або зниження тиску.
14 Грудня, 2023 р., 14:33
При серцево-судинних захворюваннях не можна займатись фізичною активністю. Це неправда! Серце, як автомобіль, створене для постійного руху та любить працювати у жвавому темпі. А обмеження фізичної активності лиш призводить до атрофії серцевого м'яза та прогресування серцевої недостатності — і серце стає неспроможним повноцінно прокачувати кров.
06 Грудня, 2023 р., 11:55
Серцево-судинні захворювання (ССЗ) — причина №1 передчасної смертності в Україні. Саме вони є причиною 64% усіх летальних випадків, а це - близько 450 тисяч втрачених життів щороку.
05 Грудня, 2023 р., 13:44
Серцево-судинні захворювання є причиною смертності №1 в Україні — їхня частка становить 64% летальних випадків серед усього населення. А основна група ризику — саме чоловіки працездатного віку. Довкола теми серцево-судинних захворювань існує чимало міфів. Наприклад, багато людей вважають, що, маючи хвороби, серця не можна займатись фізичною активністю, що кардіохірургія здатна повністю відновити здоров’я, а холестерин і жири — це суцільне зло для серцево-судинної системи. Лікарі та медсестри Золотоніського центру сімейної медицини готові розвінчати топ-10 міфів про захворювання серця.
01 Грудня, 2023 р., 08:35
ВІЛ і СНІД – в чому різниця?
23 Листопада, 2023 р., 14:17
Коли життя минає в режимі “дім — робота — дім”, буває важко знайти час на фізичні навантаження. Проте без достатньої фізичної активності страждає весь організм і серце, зокрема.
21 Листопада, 2023 р., 14:58
Всесвітній тиждень інформування про антимікробну реакцію — це щорічна глобальна кампанія, спрямована на підвищення обізнаності та розуміння антимікробної реабілітації та популяризацію найкращих практик серед зацікавлених сторін "Одне здоров'я" для зменшення появи та поширення інфекцій, стійких до ліків.
16 Листопада, 2023 р., 14:49
Безпечного куріння не існує! Проста й давно відома істина, що стосується як звичайних сигарет, так і електронних, а також тютюнових виробів для нагрівання й кальянів.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь