Небезпека вірусних гепатитів

Дата: 08.07.2024 10:56
Кількість переглядів: 36

Шепетівський районний відділ ДУ” Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” надає  безкоштовно швидкі тести для діагностики вірусного гепатиту “В” в рамках Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який відзначається 28 липня. 

Дана акція проводитиметься з 08.07.2024 по 12.07.2024рік. Швидкі тести для діагностики будуть надані  керівникам   КП “КНП Шепетівський центр ПМСД” та  КНП “ Шепетівський міський центр ПМСД” .

Фото без опису

Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб  розпочав заходи в рамках Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який відзначається 28 липня. З цієї нагоди заклад має на меті організувати, зокрема, безкоштовне тестування серед наших працівників та населення області на вірусні гепатити В та С.

Щоб скоординувати дії та послідовність кроків сьогодні заступник генерального директора Наталія Ткачук провела нараду із керівниками відокремлених структурних підрозділів установи.

Вона нагадала, що нещодавно Уряд затвердив операційний план на 2024-2026 рр. для втілення Держстратегії з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам В та С на період до 2030 року. Цей документ розробили спільно Міністерство охорони здоров'я України за участі фахівців Центр громадського здоров’я України та широкого кола партнерів.

Основною функцією нашої установи, відповідно до плану, є моніторинг та роз'яснення людям про небезпеку цих хвороб. Бо саме вони можуть бути факторами ризику виникнення онкології та цирозу печінки. З огляду на збільшення кількості випадків онкологічних хвороб, зростає й увага до запобігання поширенню вірусних гепатитів.

Зокрема, у Хмельницькій області минулоріч зафіксовано найвищий рівень онкозахворюваності за попередні 15 років. Одним із положень згаданого плану є скринінг на вірусні гепатити В та С.

За статистикою, кожна 3-тя людина в світі інфікована цими захворюваннями, проте не знає про це. Тому тестування входить до пакету безкоштовної медичної первинної допомоги. Нам потрібно популяризувати цю інформацію серед мешканців Хмельниччини і довести, що щорічне тестування не займає багато часу, але вбереже людей від можливих небезпек зараження вірусними гепатитами В та С.

Більше про небезпеку вірусних гепатитів читайте на нашому офіційному сайті

https://km.cdc.gov.ua/news/virusni-gepatyty/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь