Нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Дата: 03.04.2024 19:18
Кількість переглядів: 61

З 1 квітня в Хмельницькій області розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. На річці Дністер з усіма притоками вона триватиме з 1 квітня до 10 червня, у всіх інших річках та їхніх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) — з 1 квітня по 20 травня, а у водосховищах — з 1 квітня по 9 червня.

Фото без опису

Риболовля у цей період дозволяється лише з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Водночас під час нересту забороняється пересування на водоймах всіх транспортних засобів чи моторних суден, за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади. Забороняється також здійснення промислового рибальства та підводного полювання.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення становить від 34 до 680 грн.

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 Кримінального кодексу України. Подібні дії караються штрафом від 17 000 до 51 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь