Повний аналіз ринку праці Хмельниччини за лютий

Дата: 08.03.2024 09:11
Кількість переглядів: 54

Станом на 1 березня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,3 тис. осіб, в тому числі  201 учасників бойових дій,  587 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

Фото без опису

 Серед безробітних:

- 77,4% - жінки;

- 44,9% - мешканці сільської місцевості;

- 22,8% - молодь віком до 35 років.

    У січні-лютому 2024 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 7,3 тис. громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках в області поінформували 1425 роботодавців. В базі даних Хмельницької ОСЗ  налічувалось 5,1  тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив  11 523 гривні на одну вакансію.

    Понад 50% вакансій припадають на робітничі професії. Найбільший попит на працівників спостерігається в переробній промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, сільському виробництві. Затребуваними  залишаються професії: лікарів, швачок, водіїв автотранспортних засобів,  продавців продовольчих товарів, листонош, операторів поштового зв’язку,  продавців-консультантів, кухарів, інспекторів пенітенціарної системи, бухгалтерів, економістів, інженерів. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій, а саме: підсобних робітниках, охоронниках, двірниках, вантажниках тощо.

З початку року, за сприяння обласної служби зайнятості, працевлаштовано 1,4 тис. осіб, залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру 406 осіб, організовано професійне навчання для 243 людей, а також 161 громадянин отримав ваучер на навчання.

 

Пам’ятайте! Гарантією забезпечення конституційних прав усіх учасників ринку праці є лише легальне працевлаштування, а за порушення законодавства про працю передбачена сувора відповідальність.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості

(044) 244 94 27, khm-ocz@kmocz.gov.ua.

http://surl.li/rgymd


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь