Важлива інформація для власників житла, які безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб

Дата: 06.04.2023 14:14
Кількість переглядів: 112

       Відділ соціального захисту населення Михайлюцької сільської ради приймає повідомлення про розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО), про зміни їхнього розміщення, щомісячні  заяви на компенсацію витрат за безоплатне розміщення ВПО, проводить розрахунок розміру компенсації витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням ВПО, готує відповідну звітність.

     Нагадуємо наступне: щоб отримати належні виплати, власники житла або їх представники (згідно нотаріально посвідченої довіреності), які надали житло внутрішньо переміщеним особам, повинні своєчасно - до 5 числа кожного місяця, подати інформацію про людей, яких вони прихистили.

  Також нагадуємо про необхідність подачі достовірної інформації. Адже, відповідно до Порядку компенсації витрат, виплату особам, що розмістили внутрішніх переселенців, здійснює Товариство Червоного Хреста України. Через спеціальну веб-сторінку Товариство проводить вибіркову верифікацію осіб, які повинні отримати компенсацію витрат за розміщення ВПО у відповідний місяць. Посилання приходить через SMS окремо кожному заявнику на компенсацію витрат за розміщення ВПО. Якщо у людини кнопковий мобільний телефон і вона не може пройти опитування по формі за посиланням, отриманим від Товариства Червоного Хреста України, то представники Товариства  вибірково  телефонують таким особам.

    Якщо за результатами верифікації встановлено факт наведення у заяві неправдивої інформації, Товариство Червоного Хреста України передає всю необхідну інформацію Міністерству розвитку громад і територій України та інформує про такі випадки виконавчі органи держадміністрацій і відповідні військові адміністрації, які будуть приймати рішення про виплату компенсації.

    З метою уникнення непорозумінь щодо виплат за безкоштовне розміщення ВПО просимо заявників не ігнорувати, а проходити відповідне опитування.

      Довідково:

    Механізм компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб  (далі ВПО) врегульований постановою Кабінету Міністрів України № 333 від 19 березня 2022 року, зі змінами. Наприкінці минулого року було прийнято рішення про збільшення розміру компенсації людям, які прихистили у себе переселенців. Зокрема, в опалювальний період сума відшкодування власникам житла за прихисток людей становить 30 гривень на кожну особу за один день.

 

Додатки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь