На Шепетівщині зростає кількість нових хворих на COVID-19

Дата: 19.09.2022 16:08
Кількість переглядів: 157

За даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, за тиждень з 12 до 18 вересня у Хмельницькій області зростає кількість осіб з підозрою на COVID-19. У порівнянні з попереднім тижнем, кількість нових хворих зросла більш як на третину. Кожен 5-й з тих, хто занедужав, - це дитина.

На Шепетівщині протягом тижня  виявлено 106 випадків захворювання, в тому числі 16 дітей (15,1%). На жаль, через ускладнення, спричинені COVID-19, минулого тижня померла 1 людина. В порівнянні з попереднім тижнем, захворюваність зросла у 2,6 разів.

Що ж до ситуації у Шепетівській  громаді, то за минулий тиждень на COVID-19 захворіли 83 особи (81 житель міста та 2 особи з Пліщина), з них 14 дітей. Госпіталізації потребували 10 громадян, а одужали — 43 особи. Внаслідок ускладнень померла одна людина.

У Ленковецькій  громаді за минулий тиждень на COVID-19 захворіли  9  осіб (6 жителів с. Чотирбоки, 2 мешканці Мокіївців та 1 житель с. Вербівці), з них 2 дітей. Госпіталізації потребували 2 громадян, а одужали — 4 особи.

У Судилківській  громаді за минулий тиждень на COVID-19 захворіли 6 осіб (3 жителі с. Судилків, та по 1 одному випадку в  Городищі, Новичах та Вовківцях). Госпіталізації потребував 1 громадян, а одужали по громаді за тиждень 3 особи.

 У Грицівській  громаді за минулий тиждень на COVID-19 захворіли 6 осіб (2 жителі Микулина та по 1 одному випадку в  Грицеві, Корпилівці, Лотівці та Сасанівці),  одужали по громаді за тиждень 2 особи.

По Михайлюцькій  громаді за минулий тиждень на COVID-19 захворіли  2особи (обох є жителями с. Червоний Цвіт),  Знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Лікарі нагадують: найкращим методом профілактики COVID-19 є щеплення, тому радять звертатися до амбулаторій загальної практики-сімейної медицини за місцем проживання та вакцинуватися. Хто ж уже встиг отримати 2 щеплення - може вакцинуватися бустерною дозою. Це, в першу чергу, стосується людей, віком 60+. Вакцини у закладах охорони здоров'я Хмельницької області є достатньо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь