Прокуратура встановлює дітей, постраждалих від воєнних злочинів в Україні внаслідок вторгнення російської федерації, та очевидців воєнних злочинів, в результаті вчинення яких знищено та пошкоджено заклади освіти

Дата: 23.05.2022 13:33
Кількість переглядів: 1242

Більше ніж 663 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційними даними ювенальних прокурорів 232 дитини загинули та понад 430 поранено.

Фото без опису

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих, звільнених територіях та в місцях, куди діти були вимушені переїхати.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 145, Київській - 116, Харківській - 102, Чернігівській - 68, Херсонській - 48, Луганській - 48, Миколаївській - 45, Запорізькій - 28, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15.

На території Шепетівського району на даний час проживає понад 27 тисяч осіб, які були вимушені переїхати з зони бойових дій, у тому числі понад 7 тисяч дітей.

Прокурорами Шепетівської окружної прокуратури збирається інформація про дітей постраждалих від воєнних злочинів в Україні внаслідок вторгнення російської федерації та очевидців воєнних злочинів, в результаті вчинення яких знищено та пошкоджено заклади освіти, з метою подальшого проведення з ними слідчих (розшукових) дій (допитів, визнання потерпілими, тощо).

Якщо Ваша дитина постраждала внаслідок військової агресії російської федерації, Ви чи Ваша дитина є свідком знищення чи пошкодження закладів освіти внаслідок бойових дій, повідомте про це Шепетівську окружну прокуратуру телефонним зв’язком на номер (03840) 4-09-71 або (03840)  4-23-45. Також чекаємо Вас з 08.00 год. по 17.00 год. у будні дні в приміщенні Шепетівської окружної прокуратури за адресами: вул. Сергія Оврашка, 43, м. Шепетівка; вул. Соборності, 34-а, м. Славута; проспект Незалежності, 10а, м. Нетішин; вул. Лесі Українки, 154, м. Полонне; вул. Шевченка, 5, м. Ізяслав; вул. Івана Франка, 19, смт. Білогіря.

 

Керівник Шепетівської окружної прокуратури

Роман ОЛІЙНИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь