Держекоінспекція продовжує штрафувати порушників за збут червонокнижних рослин

Дата: 18.04.2022 15:22
Кількість переглядів: 760

В рамках операції «Первоцвіт 2022», Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області продовжується проведення заходів, пов’язаних із збереженням ранньоквітучих рослин, а особливо тих, які занесені до Червоної книги України.

Фото без опису

Незважаючи на численні попередження щодо заборони збору та продажу об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги, знаходяться все ж такі «поціновувачі квітів», які порушують вимоги природоохоронного законодавства. Якщо впродовж березня інспекторами фіксувались факти продажу таких червонокнижних рослин, як підсніжники та проліски, то з початку квітня «квіткові браконьєри» розпочали своє полювання на цибулю ведмежу, або як її називають в народі – черемшу.

Майже щодня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області здійснюються рейдові перевірки в місцях можливої реалізації червонокнижних рослин. З початку природоохоронної операції «Первоцвіт 2022» на правопорушників вже складено 18 протоколів за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлено на розгляд до судових органів.

Вкотре закликаємо громадськість проявляти свідомість, берегти природу, не зривати, не продавати та не купувати первоцвіти! Також бережіть своє здоров’я, адже зірвані кущики зазвичай продаються «з землі» в умовах повної антисанітарїі, з брудом та пилом. Та й до стану здоров’я самих продавців першоцвітів також можуть виникати цілком доречні запитання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь