ДО УВАГИ, ОПІКУНІВ, ПІКЛУВАЛЬНИКІВ! ПРО НАДАННЯ ЩОРІЧНОГО ЗВІТУ

Дата: 04.01.2022 14:30
Кількість переглядів: 1762

  Служба у справах дітей Михайлюцької сільської ради, нагадує, опікунам, піклувальникам, що до 31.01.2022 року необхідно надати обовязковий щорічний звіт опікуна, піклувальника за 2021 рік. Це необхідно зробити якомога швидше.

У звіті необхідно відобразити всі дії на протязі року по захисту прав  та інтересів підопічного, в тому числі по збереженню їх майна, здійснення повного медичного обстеження підопічного у відповідності до пункту 4.11 Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім'ї та молоді Міністерства освіти і науки Міністерства охорони здоров’я України Міністерства праці та соціальної політики України  № 34/166/131/88 від 26.05.1999 (далі - Правила), опікуни (піклувальники) подають щорічно, не пізніше 1 лютого, до органів опіки та піклування звіт про свою діяльність за минулий рік щодо захисту прав та інтересів підопічних, у тому числі щодо збереження належного їм майна та житла.

Відповідно до абзацу 2, пункту 4.11. Правил, на вимогу органів опіки та піклування опікуни (піклувальники) зобов’язані подавати звіти в інший визначений ними термін.

Відповідно до пункту 4.3. Правил, опікуни (піклувальники) над неповнолітніми зобов’язані виховувати підопічних у дусі загальноприйнятих моральних норм, піклуватися про їх здоров’я, духовний і фізичний розвиток, навчання, готувати їх до праці та самостійного життя, захищати їх права та інтереси.

Відповідно до абзацу 2 пункту 4.3. Опікун (піклувальник) повинен раз на рік здійснювати повне медичне обстеження підопічних.

Згідно з пунктом 4.7. Правил, опікун не має права без дозволу органів опіки та піклування укладати угоди, а піклувальник - давати згоду на їх укладання, якщо вони виходять за межі побутових.

Відповідно до п.4.9 Правил, суми, які належать підопічним у вигляді пенсій, допомоги чи аліментів, інших поточних надходжень або прибутків від належного їм майна, переходять у розпорядження опікуна і витрачаються на утримання підопічних.

УВАГА! До звіту додати виписку із банківського рахунку дитини ОБОВЯЗКОВО.

 

Звіт опікуна (піклувальника)__________ 20___ року

 

 

Начальник служби у справах дітей:                         Валентина ПОРУБЕНСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь