Представники Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України відвідали сільську раду

Дата: 17.01.2022 13:26
Кількість переглядів: 462

Фахівці Хмельницького регіонального відділення АМУ продовжуть роботу із громадами та проводять виїзні консультації для фахівців ОМС області. Консультанти та виконавча директорка розповіли представникам місцевих рад про роботу АМУ та діяльність регіонального відділення.

Наголосили, що головне завдання Асоціації міст України – представлення та захист інтересів територіальних громад у діалозі з центральною владою. АМУ активно долучається до законотворчого процесу, співпрацюючи з парламентськими Комітетами та безпосередньо з народними депутатами, бере участь у засіданнях Уряду з правом дорадчого голосу у питаннях, що стосуються місцевого самоврядування, співпрацює з органами виконавчої влади на центральному та регіональному рівнях через різноманітні робочі групи. Аналітики та експерти Асоціації аналізують проекти нормативно-правових актів, готують висновки щодо їх можливого впливу на місцеве самоврядування, розробляють пропозиції до законодавства, проводять опитування громад. Тож розповіли про підсумки та результати діяльності АМУ у 2021 році, а також про виклики і завдання на наступний 2022 рік.

Консультанти окремо наголосили, що у наступному році передбачено:

•             1,5 млрд грн субвенції на реалізацію реформи шкільного харчування;

•             1,5 млрд грн субвенції на забезпечення пожежної безпеки в закладах загальної середньої освіти;

•             1 млрд грн на програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки».

Внаслідок зняття з розгляду урядового проекту змін до Бюджетного кодексу України № 6062, зокрема, не допущено ліквідацію бюджету розвитку та надання Мінфіну і місцевим держадміністраціям права ініціювати зупинку рішення про місцевий бюджет до закінчення судового розгляду справи.

Також заохотили фахівців долучатися до освітніх заходів Асоціації міст України та її регіонального відділення, слідкувати за офіційними сторінками у месенджерах та мережі Фейсбук та брати активну участь у обговерені проблемних питань ОМС на регіональному та всеукраїнському рівнях.

У Михайлюцькій сільській раді консультанти провели презентацію щодо питань ринку газу.  Розповіли присутнім на зібранні інформацію щодо новел ринку газу та які інструменти можна застосувати для заощадження коштів мешканцями громади.

На завершення зустрічі консультанти відповіли на питання представників ОМС та зафіксували проблемні питання, вирішення яких очікують громади.

В.о. виконавчого директора Хмельницького регіонального відділення АМУ Тетяна Крупа запевнила, що Асоціація міст України і надалі буде відстоювати інтереси місцевого самоврядування для забезпечення подальшого зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування, наполягатиме на залучені додаткових та збереженні важливих для громад ресурсів, попереджуватиме перекладання додаткових повноважень на місцевий рівень без належної компенсації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь