Прокуратура вживає заходів задля повернення у державну та комунальну власність незаконно приватизованих земель

Дата: 15.06.2021 11:54
Кількість переглядів: 840

Кожен громадянин України знає, що має право на безоплатну приватизацію земельних ділянок, з різним цільовим призначенням. До прикладу, для особистого селянського господарства, встановлений та дозволений Законом, розмір такої ділянки для однієї людини становить 2 га.

Оскільки перевищення цієї норми заборонено, то нерідко зустрічаються випадки, коли відповідні державні органи повинні контролювати та вимагати повернення у комунальну чи державну власність незаконно приватизованих земель.

Зокрема, працівники прокуратури встановлювали неодноразові випадки повторного використання такого права жителями Хмельницької області.

Впродовж поточного року на виконання рішень Шепетівського міськрайонного суду, постановлених за позовами прокурора, у державну власність повернуто 6 га земель, вартістю понад 300 тисяч гривень, з цільовим призначенням для особистого селянського господарства, які незаконно вибули з власності держави, внаслідок повторної приватизації громадянами земельних ділянок, 2 га земельної ділянки повернуто одній з територіальних громад Шепетівського району.

Зауважимо, питання додержання вимог земельного законодавства на території Шепетівського району перебуває під постійним контролем Шепетівської окружної прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь