Ріст видатків на оплату лікарняних по Шепетівському відділенню Фонду соціального страхування

Дата: 27.05.2021 10:56
Кількість переглядів: 655

Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності по Шепетівському відділенню за підсумками січня–травня 2021 року зріс на 19,5% порівняно з тим же періодом 2020 року, він склав 285,61 грн. Сума середньоденної виплати допомоги по вагітності та пологах за той же період зросла на 23,0% та склала 255,76 грн. Зазначені виплати здійснюються Фондом соціального страхування України працевлаштованим особам у разі настання страхового випадку та компенсують працівникам втрачений заробіток.

Допомога по тимчасовій втраті працездатності залежить від тривалості страхового стажу працівника та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства).

Розмір допомоги по вагітності та пологах не залежить від тривалості страхового стажу жінки та фінансуються у розмірі 100% середньої заробітної плати застрахованої особи. Виключенням є застраховані особи, які в останній рік не знаходились у трудових відносинах і працевлаштувались менш ніж за півроку до виходу в декретну відпустку. Для них розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

Збільшення розмірів матеріального забезпечення викликано зростанням фонду оплати праці.

Нагадаємо, у зв’язку із пандемією видатки Фонду за лікарняними листками почали суттєво зростати з 2020 року.Так, кількість днів тимчасової непрацездатності через хворобу, або догляд за хворим членом сім’ї за січень-травень цього року склала 39854 дні проти 26249 днів  за аналогічний період минулого року.  Зокрема, за підсумками п’яти місяців 2021 року видатки Фонду  по Шепетівському відділенню  тільки на оплату  лікарняних  зросли на 5,1 млн. грн, або 81,4% відносно того ж періоду минулого року.  Це призвело до перевищення обсягів потреби у видатках Фонду над доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет ФССУ.

В.о. начальника Шепетівського відділення

виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

в Хмельницькій області,

В.І. Гаврилюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь