Пам’ятайте героїв АТО

Дата: 28.04.2021 15:09
Кількість переглядів: 1028

Фото без опису

Його доброта була безкінечна, вдача щира, весела – так скаже кожний, хто знав Ревазо Циклаурі. А ще – сильний, мужній, справжній воїн, патріот України. Найдорожче – життя, він віддав за Україну 29 квітня 2016 року. Указом Президента від 25 листопада 2016 року Циклаурі Ревазо Шотаєвич нагороджений орденом «За мужність III ступеня» (посмертно).

Доля подарувала Ревазо лише 31 рік земного життя. Оплакували його і в Україні (мама родом із села Михайлючки Шепетівського району), і в Грузії, в селі Лапанкурі Телавського району, в якому хлопець народився 2 липня 1984 року, і де в нього є численні родичі по лінії батька. Він знав добре грузинську мову, закінчив 9 класів грузинської школи, служив у лавах Грузинської армії, де отримав спеціальність – стрілець прикордонного загону. Назвали його на честь діда Ревазо Павловича, учасника Другої світової війни, який воював за Україну, отримав поранення. У мирному житті він славився гарним господарем, підтримував традиції грузинського роду – в селі майже всі були Циклаурі, мали родинні зв’язки. І дід, і батько були мисливцями, хлопчик теж любив зброю, вмів стріляти з мисливської гвинтівки, яка зберігалася в домі на почесному місці. Ревазо цікавився таємницями полювання, багато читав про тваринний світ лісів та гір. Можливо тому у військовому житті взяв особливий позивний - «Грізлі». У перервах між виїздами на бойові позиції розповідав побратимам про своє життя в Грузії. У грузинській родині він отримав хороше трудове загартування, адже приходилось у всьому допомагати рідним – мали велике господарство, виноградники, пасіку. Дід та батько Резо знали тонкощі будівельної справи, володіли майстерністю каменяра, пічника. Всьому з дитинства вчився Ревазо, ріс трудолюбивим. 

Любив гостювати на Україні в селі Михайлючці, де жили батьки мами - Катерина Омелянівна та Олександр Аврамович. Вони працювали на цегельному заводі, вели домашнє господарство – все цікавило хлопчика, хотів у всьому допомогти. Дідусь і бабуся називали його пестливо – Роман, Ромашка.

За матеріалами веб-сайту https://shepetivka.com.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь